Uszkodzenie lampy przy wymianie żarówki, czy da się naprawić

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • korpal
    Ambiente
    • 2008
    • 168

Witam

Jestem tydzień po wymianie w mojej L&K. Ja do normalnego użytku kupiłem tarcze ferrodo model ddf928 190 Pln za 2 szt + klocki oryginał 1j0-698-151-g , 149 PLn za komplet.
    wczesniej miałem zestaw TRW, ale ceny troche wysokie więc teraz zdecydowałem się na
    części ww i naprawde nie moge złego słowa powiedzieć.
    Pozdrawiam.
  • wkowal10
    Ambiente
    • 2007
    • 237

Witam. Wymieniałem żarówkę od świateł drogowych w lewej lampie. Nie robiłem tego pierwszy raz. Wyjąłem lampę , odczepiłem drucik, który trzyma oprawę żarówki. Wkręt który trzyma pręt i mały odblask lampy był luźny, pręt i odblask odleciał, z tym ze odblask jest w środku. Przyglądałem sie jednej i drugiej lampie i odblaski lampy są inaczej ustawione i wyglada na to , że demontuje sie je od tyłu. Czy da sie rozebrać lampę(odblask) od tyłu żeby zamocować ten mniejszy odblask, czy trzeba kupić nową lampę. Dzięki za podpowiedzi.

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

wkowal10, obróć lampę do góry szkłem tak, żeby ten mały "odbłyśnik" wylądował w okolicach swojego miejsca i spróbuj go ponownie przykręcić. Wiem, że nie jest to proste, ale na 100% wykonalne.
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• delanopl
        Elegance
        • 2009
        • 831

kowal 2002, znakomita podpowiedź, ostatnio takie coś wykonaliśmy z kumplem po dwugodzinnych bojach, już lampa w śmietniku wylądować miała, ale udalo się, a ile frajdy było przy tym

Komentarz

• wkowal10
          Ambiente
          • 2007
          • 237

A od tyłu nikt nie rozbierał tej lampy? Mam kłopot z odpięciem lampy od wiązki kabli co jest bliżej kierunkowskazu. Jest tam jakiś cwańsztyk?

Komentarz

• piotrek_os
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 8162
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez wkowal10
            A od tyłu nikt nie rozbierał tej lampy? Mam kłopot z odpięciem lampy od wiązki kabli co jest bliżej kierunkowskazu. Jest tam jakiś cwańsztyk?
            musisz wyczuc takiego "cycka" - naciskasz go tak jakby to tej wtyczki.....a wypychasz wtyczke do środka auta. Poćwicz sobie na lampie od strony pasazera.....bo jest dłuzszy kabelek - jezeli musisz wyjac lampe od strony kierowcy
            Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

Pracuję...